Pietų dėžutė – daugelio tėvų galvos skausmas, o šefai Paulius ir Pavelas rekomenduoja į ją dėti kruasaną su vištiena. Ir garantuoja: tokį patiekalą vaikai tikrai noriai valgys. Beje, kruasanas su vištiena patiks ir suaugusiems!

Gaminimo eiga

* Pirmiausia reikia pamarinuoti vištienos krūtinėlę su alyvuogių aliejumi, ciberžole, druska ir pipirais. Palikite pasimarinuoti, kol ruošite pesto padažą.

* Pesto padažui viską sudėkime į plakimui skirtą aukštą indą. Ten dėkite graikinius riešutus, kedrines pinijas, tarkuotą kietąjį sūrį, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, baziliko lapelius ir petražoles. Viską sutrinkite iki vientisos masės.

* Kepkite vištienos krūtinėlę keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių Celsijaus, dar 12-15 minučių. Iškepusią vištieną palikite 5 minutėms – tokiu būdu ji liks sultinga.

* Kruasaną perpjaukite perpus, tepkite abi puses pesto padažu, tada – supjaustytą vištienos krūtinėlę, mocarelos sūrį.

* Supakuokite į kepimo popierių ir perjovę perpus dėkite į pietų dėžutę. Ten pat dėkite ridikėlius, supjaustytą apelsiną ir „Mantingos“ spurgą.

Receptas ir nuotrauka - Pauliaus ir Pavelo.