Ingredientai
Ši karamelizuotų bulvių ir svogūnų sriuba yra skanus ir sotus pasirinkimas pietums, vakarienei ar net kaip užkandis. Bulvių ir svogūnų sriubą laikykite atšaldytą šaldytuve sandariame inde iki 2-3 dienų.
Gaminimo eiga
* Pasiruoškite ingredientus sriubai: stambiais 3 cm kubeliais supjaustykite bulves. Plonais griežinėliais supjaustykite svogūnus.
* Virkite sriubą: į įkaitintą puodą įpilkite 50 ml IKI alyvuogių aliejaus ir sudėkite pjaustytus svogūnus.
* Įdėkite žiupsnį druskos, pipirų ir maišydami kepkite svogūnus 5 minutes, kol suminkštės.
* Dėkite sviestą, čiobrelį ir bulves.
* Toliau maišydami kepkite 5 minutes, kol pasklis čiobrelio aromatai ir išsilydys sviestas.
* Pilkite vištienos sultinį, grietinėlę ir užvirinkite.
* Sumažinkite kaitrą, uždėkite dangtį ir troškinkite 10-15 minučių.
* Išrinkite čiobrelį.
* Sriubą samčiu perkelkite į virtuvinį kombainą arba plaktuvą.
* Trinkite iki vientisos masės apie 5 minutes.
* Paragaukite ir, jei reikia, paskaninkite druska, pipirais arba vištienos sultiniu.
* Serviruokite sriubą: į dubenėlį pilkite sriubą, pabarstykite šviežiai kapotomis petražolėmis ir traškiomis bulvių lupenomis.
* Laikykite atšaldytą, šaldytuve, sandariame inde iki 2-3 dienų.