Naminiai bulvių traškučiai, supjaustyti plonais griežinėliais ir pagardinti kvapniu žolelių prieskonių mišiniu ir paprikos užuomina, sukuria pikantišką ir aromatingą skonį. Šis užkandis tinka bet kokiai progai, pavyzdžiui, kino vakarams, iškyloms ar gimtadieniams. Bulvių traškučius patiekite su padažu.

Gaminimo eiga

* Pasiruoškite traškučius. Bulves gerai nuplaukite ir supjaustykite labai plonais griežinėliais. Perplaukite šaltame vandenyje keletą kartų. Gerai nusausinkite.

* Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintame aliejuje, puode arba gruzdintuvėje, kol apskrus ir pasidarys auksinės spalvos, užtruks apie 5-7 minutes.

* Pasidarykite prieskonių mišinį. Sumaišykite dubenėlyje IKI bulvių prieskonius ir maltą saldžiąją paprika. Tolygiai apibarstykite tik ką iškeptus bulvių traškučius.

* Pasidarykite padažą. Į dubenėlį dėkite jogurtą, smulkintus krapus, citrinos sultis, citrinos žievelę, druską, pipirus ir gerai išmaišykite.

* Patiekite su bulvių traškučiais.

* Atvėsusius laikykite sandariame inde, vėsioje sausoje vietoje iki 1 savaitės.