Ingredientai
Mėlynasis kopūstas
1 vnt.
Didelės tarkuotos morkos
200 g
Saliero stiebai
100 g
Porai
150 g
Česnako
2 skiltelės
Rozmarinas
10 g
Čiobrelis
10 g
Vištienos sultinys
1.5 l
Porcijos: 2
Prisotintas skonių, sultingas kopūstas, gali būti puikus užkandis ar garnyras prie mėsos.
Gaminimo eiga
* Kopūstą supjaustykite į 4 lygias dalis.
* Kepkite ant grilio arba keptuvėje iš visų pusių su aliejumi, druska ir pipirais, 5-10 minučių arba kol įgaus rusvą spalvą.
* Kitame puode apkepkite smulkintus porus, salierus, morkas, česnaką, čiobrelius ir rozmariną. 10 minučių, kol viskas suminkštės ir pasklis aromatai iš čobrelių.
* Užpilkite sultiniu ir užvirkite.
* Sudėkite ten pat kopūstus, uždenkite dangčiu ir troškinkite 30 minučių.
* Baigę virti kopūstą apibarstykite mėlynuoju pelėsio sūriu, balzaminiu acto kremu ir laiškiniais česnakais. Patiekite šiltą.
* Nebijokite ekspermentuoti ir puošti kopūstą tuo, ką randate savo virtuvėje.
* Atvėsusį galima laikyti šaldytuve, sandariame inde apie 2-3 dienas.