Ingredientai
Saldžiosios bulvės
3 vnt.
IKI alyvuogių aliejus
100 ml
Rozmarinas
5 g
Majonezo
150 g
Česnako
4 skiltelės
Petražolės
15 g
Čederio sūris
40 g
Porcijos: 2
Keptos saldžiosios bulvytės su česnakiniu padažu – pastangų nereikalaujantis puikus užkandis laukiant filmo ar draugų svečiuose. Pagaminsite greitai, o skonis tikrai nenuvils. Saldžiąsias bulvytes valgykite su padažu.
Gaminimo eiga
* Supjaustykite saldžiąsias bulves lazdelėmis. Suberkite į dubenį, įpilkite alyvuogių aliejaus, įberkite kapoto rozmarino, druskos bei pipirų ir gerai išmaišykite.
* Sudėkite į kepimo skardą ir paskleiskite vienu sluoksniu. Kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių.
* Tuo tarpu pasigaminkite padažą: dubenėlyje sumaišykite majonezą, kapotas petražoles, smulkintą česnaką bei druską, pipirus.
* Bebaigiant kepti apibarstykite bulves čederio sūriu ir valgykite kartu su padažu.