Ingredientai
Miltų
140 g
Sviestas
25 g
Vandens
30 ml
Virti burokėliai
100 g
Raudonosios pupelės
100 g
Kuminas
1 a. š.
Laimo sultys
20 ml
Česnakas
2 skiltelės
Alyvuogių aliejus
20 ml
Porcijos: 3
Gaminimo eiga
* Į dubenėlį įdėkite sviestą, miltus, moliūgų sėklas, vandenį, druską ir pipirus. Minkykite, kol sulips į vientisą tešlą ir nekibs prie rankų.
* Iškočiokite iki 2 mm storio lakštą ir jį kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 170 laipsnių, 30 minučių.
* Į virtuvinio kombaino arba trintuvo indą sudėkite virtus burokėlius, raudonąsias pupeles, kuminą, česnaką, alyvuogių aliejų, druską, pipirus bei laimo sultis. Sutrinkite iki vientisos masės. Jei per skysta konsistencija, įdėkite daugiau pupų.
* Leiskite atvėsti krekeriams, laužykite juos ir mėgaukitės su užtepėle.