Ingredientai
Pyragėliai su dešra ir sūriu – lengvai pagaminamas užkandis, su klasikiniais itališkais ingredientais įdarui. Šis užkandis tiks bet kokiai progai. Pyragėlius suvalgykite por porą dienų.
Gaminimo eiga
* Į šaltą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir sudėkite smulkiai pjaustytus česnakus. Kepkite 5 minutes nuolat maišydami, kol gražiai apskrus.
* Supilkite trintus pomidorus, įdėkite raudonėlį, druską, pipirus ir leiskite padažui garintis, kol sutirštės, – apie 15 minučių.
* Kočėlu lengvai iškočiokite tešlą ir peiliu lakštą padalinkite į keturias lygias dalis.
* Ant tešlos dėkite naminį pomidorų padažą, vytintą dešrą, mocarelos sūrį ir baziliką. Kraštus patepkite kiaušinio tryniu.
* Tešlą perlenkite skersai pusiau, kad užsidengtų įdaras. Kraštus suspauskite šakute.
* Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių.
* Po kepimo leiskite 5 minutes atvėsti ir mėgaukitės.
* Visiškai atvėsusius pyragėlius laikykite sandariame inde šaldytuve. Suvartokite per 3-4 dienas.