Ingredientai
Gaminimo eiga
* Keptuvėje išlydykite sviestą ir apkepkite jūros lydeką. Iškepusią žuvį perkelkite į kepimo indą, skirtą orkaitei. Tolygiai paskleiskite.
* Į keptuvę, kurioje kepė žuvis, sudėkite pjaustytas morkas ir porus, paskrudinkite 5 minutes. Įdėkite žaliojo kario pastos ir gerai išmaišykite. Supilkite grietinėlę, paskaninkite druska ir pipirais ir nugarinkite padažą, kol sutirštės – apie 10 minučių. Bebaigiant suberkite šaldytus žirnius.
* Gautą padažą pilkite ant žuvies ir tolygiai paskirstykite.
* Ant viršaus uždėkite tešlą. Lengvai „praeikite“ kočėlu, kad būtų užspausti kraštai. Patepkite kiaušinio plakiniu. Peiliu per visą plotą išraižykite rombus.
* Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 15 minučių.
* Po kepimo leiskite 5 minutes atvėsti ir mėgaukitės.
* Atvėsusį apkepą laikykite sandariame inde šaldytuve. Suvartokite per 3-4 dienas.