Pyragas su varške – tiek kasdienai, tiek švenčių stalui tinkamas desertas. Ir paruošiamas gana greitai. Patiekite pyragą su obuoliene – du puikiai vienas kitą papildantys skoniai visus maloniai nustebins.

Gaminimo eiga

* Trintuvu sumaišykite varškę, cukraus pudrą, grietinėlę, vanilę iki vientisos masės.

* Lengvai pakočiokite tešlos lakštą, į vieną tešlos pusę sudėkite varškės įdarą, o kitoje pusėje padarykite įpjovas kas 2,5 cm. Susukite tešlą į ritinį, pradėdami nuo tos pusės, kurioje yra varškės įdaras.

* Gautą ritinį susukite i rato formą ir sujunkite abu kraštus. Perkelkite gaminį į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.

* Aptepkite kiaušinio plakiniu, apibarstykite graikiniais riešutais ir kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes.

* Kol kepa pyragas, į prikaistuvį suberkite pjaustytus obuolius, cukrų, vandenį ir virkite obuolienę 20 minučių, vis pamaišydami, iki tirštos konsistencijos.

* Po kepimo apibarstykite pyragą cukraus pudra ir mėgaukitės kartu su obuoliene.

* Pilnai atvėsus laikykite sandariame inde šaldytuve. Suvartokite per 3-4 dienas.