Ingredientai
Lazdyno riešutai
30 g
Imbieriniai sausainiai
200 g
Maskarponės sūris
200 g
Kondensuotas pienas
60 g
Kakavos milteliai
30 g
Porcijos: 3
Jei kartais susizgribote, kad norite išskirtinio deserto, – gaminkite šiuos šokoladinius saldainius. Užtruksite tik 10 minučių! Tereikės vos kelių ingredientų, ir galėsite mėgautis burnoje tirpstančiais naminiais šokoladiniais saldainiais.
Gaminimo eiga
* Sausoje keptuvėje paskrudinkite lazdyno riešutus ir leiskite jiems kiek atvėsti. Trindami tarp rankų arba rankšluosčiu pašalinkite luobeles ir riešutus susmulkinkite.
* Sumaišykite dubenyje: smulkintus lazdyno riešutus, smulkintus imbierinius sausainius, meduolių prieskonius, maskarponės sūrį, „Iki“ kondesnuotą pieną. Gerai išmaišykite ir gautą masę padėkite į šaldytuvą valandai.
* Suformuokite norimo dydžio rutuliukus, juos apvoliokite kakavos milteliuose ir patiekite.
* Šaldytuve laikykite 4–5 dienas.