Sodrus, tąsus ir maloniai gomurį kutenantis patiekalas. Toks yra šis užkandis su šonine ir kamambero sūriu. Šį patiekalą būtina valgyti dar karštą – kad pajustumėte išsilydžiusio ir tįstančio sūrio skonį. Patiekite užkandį apibarstę krapais.

Gaminimo eiga

* Rūkytos kiaulienos juosteles išdėliokite ratu, į vidurį padėkite kamambero sūrį ir „užklokite“ jį juostelėmis. Šoninės uždėkite ir ant viršaus, apsukite aplink kraštą. Lengvai apspauskite.

* Dėkite šoninę su sūriu į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30 minučių. Iškepusį patiekalą perkelkite į lėkštę, kurioje patieksite.

* Kol sūris kepa, prancūzišką batoną supjaustykite riekelėmis, jas aptepkite sviestu. Ant viršaus lengvai brūkštelkite garstyčių su medumi padažo. Batono riekeles dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 10 minučių.

* Iškepusias batono riekeles sudėkite greta sūrio, kurį apibarstykite krapų šakelėmis.

* Pjaukite sūrį ir mėgaukitės jį kabindami batono riekelėmis. Galima tįstančio sūrio ant batono užsitepti peiliu ir užsidėti šoninės juostelę.