Ingredientai
Filo tešlos krepšeliai su įdaru – puikus užkandis susiruošus vakaroti ar laukiant svečių. Trapios tešlos krepšeliai su sodraus skonio kremo įdaru ir keptų paprikų tyrele nepaliks abejingų. Patikiname: filo tešlos krepšeliai su įdaru greitai dingsta nuo stalo.
Gaminimo eiga
* Nuplautas ir nusausintas paprikas apipjaukite aplink kotelį – tokiu būdu patogiai atskirsite daržovę nuo sėklų. Sėklas išmeskite.
* Paprikų „išklotines“ odele į viršų dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, patepkite alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska bei pipirais ir pašaukite į 210 laipsnių įkaitintą orkaitę 20-iai minučių.
* Filo tešlos lakštą ištepkite lydytu sviestu. Ant jo klokite antrąjį tešlos lakštą ir taip pat ištepkite sviestu. Tą patį pakartokite ir su trečiuoju filo tešlos lakštu.
* Tada visus tešlos sluoksnius perlenkite per pusę ir supjaustykite į 6 kvadratėlius.
* Šiuos kvadratėlius dėkite į keksiukų skardą, paspauskite, kad priglustų prie kraštų. Tešlos kraštus patepkite lydytu sviestu ir pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 20-iai minučių.
* Nuo iškepusių paprikų nulupkite odelę, o pačias daržoves peiliu susmulkinkite – kone iki tyrelės konsistencijos.
* Iškepusius filo tešlos krepšelius dėkite į lėkštę, į kiekvieną konditeriniu švirkštu dosniai įspauskite ožkos sūrio, uždėkite paprikų masės ir papuoškite graikinio riešuto pusele.
* Apibarstykite čiobrelio lapeliais ir pjaustytais svogūnų laiškais. Skanaus.