Nors žodis „sumuštinis“ skamba gana nuobodžiai, neapsigaukite. Šie sumuštiniai su krevetėmis jus paliks be žado. Krevečių masė ant paskrudintos čiabatos sukuria ypatingo gardumo užkandį.

Gaminimo eiga

* Nuplautas ir nusausintas krevetes suberkite į dubenį ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite pipirų, druskos, viską išmaišykite.

* Krevetes dėkite ant įkaitinto griliaus ir po kelias minutes apkepkite kiekvieną pusę. Iškepusias sudėkite į dubenį.

* Ten pat ant griliaus iš abiejų pusių paskrudinkite ir 4 čiabatos riekes.

* Keptuvėje kelias minutes paskrudinkite sezamo sėklas, suberkite jas į atskirą indelį, atidėkite.

* Kiek atvėsusias krevetes išlukštenkite ir susmulkinę suberkite į dubenį. Ten pat išspauskite česnaką, suberkite šiaudeliais supjaustytus svogūnų laiškus, smulkintą čili pipirą (prieš tai pašalinę sėklas), supilkite sezamo sėklas ir užtarkuokite žaliosios citrinos žievelės.

* Supilkite terijakio padažą ir viską išmaišykite.

* Į lėkštę dėkite paskrudintą batono riekeles ir ant viršaus – krevečių masės.

* Užtarkuokite kietojo sūrio, papuoškite laiškinio svogūno, čili pipiro griežinėliais ir mėgaukitės.