Toks jautienos didkepsnis nepadarys gėdos net patyrusiam virtuvės asui. Sultingas kepsnys su įvairiomis daržovėmis – kas gali tokiam skoniui atsispirti. Šio didkepsnio užteks dviem porcijoms.

Gaminimo eiga

* Į dubenį berkite smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus, kapotas petražoles, smulkintą česnaką ir čili pipirą. Užpilkite baltojo vyno acto, aliejaus, įberkite druskos, pipirų ir išmaišę palikite marinuotis.

* Cukiniją perpjaukite perpus ir kiekvieną minkštą dalį giliai supjaustykite rombais, patepkite alyvuogių aliejumi, užberkite druskos ir pipirų.

* Jautienos didkepsnį patepkite aliejumi, pabarstykite druska, pipirais ir dėkite kepti ant įkaitinto griliaus.

* Ten pat kepkite ir cukinijos puseles.

* Į keptuvę su ištirpintu 20 g sviesto dėkite čiobrelio šakeles, ten pat suberkite žirnelius, pagardinkite druska. Apkepusius žirnelius perkelkite į lėkštę. O čiobrelį uždėkite ant jautienos kepsnio – kad kvapo prisigertų.

* Pravėsusį jautienos kepsnį supjaustykite 1–1,5 cm griežinėliais.

* Lėkštėje paskleiskite pasimarinavusias prieskonines daržoves. Ant jų klokite pakepintus žirnelius, tada – cukinijos puselę ir ant šios – mėsos gabalėlius. Apibarstykite žiupsneliu jūros druskos.