Tokius batonėlius su žemės riešutų sviestu ir zefyrais drąsiai galite gaminti ir vaikų šventei. Spalvingas ir malonaus skonio desertas patiks daugeliui.

Gaminimo eiga

* Dubenyje išplakite kiaušinius.

* Prikaistuvyje ant lengvos ugnies ištirpdykite sviestą su cukrumi, neužvirkite. Lengva srovele pilkite kiaušinių plakinį ir maišykite.

* Ten pat į prikaistuvį supilkite žemės riešutų sviestą ir intensyviai maišydami kaitinkite. Nukelkite nuo ugnies.

* Tada suberkite kiek patrupintus graikinius riešutus, ten pat sutrupinkite sausainius ir gerai išmaišykite, kad sausainiai pasidengtų karameline mase.

* Į stiklinės kepimo skardos dugną berkite smulkius zefyrus, ant jų sudėkite sausainių masę. Išlyginkite ir ant viršaus uždėję kepimo popieriaus lakštą lengvai paspauskite. Kepimo popieriaus nenuimkite. Dėkite į šaldytuvą trims valandoms.

* Išėmę iš šaldytuvo skardą apverskite ant lentutės ir dugną pakaitinkite deglu – kad desertas nuo jo atšoktų. Jei deglo neturite, galite į dugną taip pat įkloti kepimo popierių ir desertas lengvai išsiims.

* Gautą desertą aštriu peiliu supjaustykite kvadratėliais ir neškite į stalą.