Ingredientai
Vištienos kaulai
500 g
Didelės tarkuotos morkos
2 vnt.
Didesnių svogūnų
2 vnt.
Česnakas
5 skiltelės
Čiobrelis
5 g
Lauro lapai
6 vnt.
Vandens
2 l
Porcijos: 5
Vienas populiariausių patarimų peršalus – gerti vištienos sultinį. Žinoma, jis naudingas ne tik su virusais bei bakterijomis kovojant – padeda virškinimui, o jo sudėtinė dalis kolagenas itin naudingas odai. Viena aišku – namuose virto vištienos sultinio neatstos joks jo kubelis.
Gaminimo eiga
* Vištienos kaulus, likusius nuo iškaulintos vištienos, virtuviniu peiliu pasmulkinkite ir dėkite į keptuvę su aliejumi. Kepinkite, kol gerai apskrus iš abiejų pusių.
* Kol vištiena kepa, supjaustykite daržoves: nuplautas morkas – maždaug 2 cm gabaliukais, svogūnus – ketvirčiais.
* Į puodą pilkite aliejaus ir suvertę pakepinkite daržoves, įmeskite perpus perpjautas česnako skilteles, čiobrelio šakelę, pamaišykite.
* Ant kiek pakepusių daržovių sudėkite apkepintą vištieną, įmeskite lauro lapus ir viską užpilkite vandeniu.
*Kai užvirs, nusemkite putas. Virkite 2–3 valandas.
* Gautą sultinį perkoškite per sietelį ir mėgaukitės.