Ingredientai
Gaminimo eiga
* Užkaiskite puodą, į vandenį, kuriame virs makaronai, įberkite druskos, įpilkite šlakelį aliejaus, išmaišykite. Vandeniui užvirus supilkite makaronus ir virkite juos 12–14 minučių.
* Svogūno galvas supjaustykite pusžiedžiais, laiškus susmulkinkite, suberkite į vieną indą. Ten pat sudėkite ir sutraiškytą bei pasmulkintą česnaką. Atidėkite į šalį.
* Vištienos krūtinėlę supjaustykite gabaliukais ir apkepkite ant keptuvėje įkaitinto aliejaus. Užberkite druskos ir pipirų. Apkepkite iš abiejų pusių.
* Išėmę mėsos gabalėlius į keptuvę suberkite svogūnus su česnakais, įberkite druskos ir įdėkite sviesto gabaliuką. Daržovėms apkepus įpilkite skysčio, kuriame virė makaronai, pamaišykite ir leiskite gerai užvirti.
* Tada į padažą dėkite grietinę, saldžiarūgštį padažą, išmaišykite ir suverskite apkeptą vištieną bei makaronus. Pamaišykite.
* Paruoštą patiekalą kraukite į lėkštes, uždėkite rikotos sūrio, apibarstykite smulkintu laiškiniu svogūnu bei traškiais svogūno trupiniais.