Ingredientai
Šakšuka su saliamiu labai soti, tad patiekalas puikiai tiks ir pietums ar vakarienei. Valgykite karštą – toks patiekalas yra pats gardžiausias. Šakšuka labai skanu su česnakiniu batonu.
Gaminimo eiga
* Prancūzišką batoną su česnakiniu sviestu 12 minučių kepkite 190 laipsnių orkaitėje.
* Į keptuvę įpilkite aliejaus ir suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus bei česnako skilteles. Apkepkite, tada suberkite lazdelėmis pjaustytą papriką, pakepkite.
* Paskui suberkite lazdelėmis pjaustytą saliamio dešrą, įberkite druskos, pipirų, supilkite konservuotus pomidorus, patroškinkite.
* Gautą masę supilkite į kepimui skirtą indą ir ant viršaus įleiskite 3 kiaušinius. Indą dėkite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 8 minutes.
* Iškepusią šakšuką puoškite smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais ir valgykite užsikąsdami batono riekelėmis.