Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi dar nematyto sumuštinio receptu. Čia puikiai dera pupelės, skrudinta šoninė ir maskarponės kremas. Sumuštinis ne tik sotus – jis labai gardus!

Gaminimo eiga

* Šoninę supjaustykite riekelėmis, svogūną – pusžiedžiais, saldžiąją papriką (pašalinę sėklas) – žiedeliais.

* Keptuvėje apkepkite šoninę. Išimkite, ten pat sudėkite kepti svogūną, papriką, smulkintą česnaką. Bebaigiant kepti užbarstykite pipirų, druskos, supilkite skardinę juodųjų pupelių, išmaišykite. Užberkite kumino, įdėkite sezamų pastos, išmaišykite.

* Čiabatą 12 minučių kepkite 190 laipsnių orkaitėje. Iškepusią ir kiek pravėsusią perpjaukite perpus išilgai.

* Ant čiabatos apatinės dalies konditeriniu švirkštu tolygiai išspauskite maskarponės kremo, ant jo dėkite pupelių ir daržovių masės, išdėliokite šoninės skrebučius ir papuoškite smulkiai pjaustytais ridikėliais bei kalendros lapeliais.