Ingredientai
Cukinija
1 vnt.
Džiūvėsėliai
100 g
Kiaušiniai
2 vnt.
Rūkyta malta paprika
1 a. š.
Kietasis sūris
30 g
Kvietiniai miltai
200 g
Pesto padažas
80 g
Porcijos: 3
Gaminimo eiga
* Cukiniją perpjaukite perpus, o tada kiekvieną dalį skersai – į 4 dalis.
* „Iki“ džiūvėsėlius trintuvu sumalkite iki trupinių, supilkite į dubenį, ten pat suberkite rūkytą maltą papriką, tarkuotą kietąjį sūrį, išmaišykite.
* Cukinijų lazdeles apvoliokite miltuose, pamirkykite kiaušinių plakinyje, galiausiai apvoliokite džiūvėsėliuose ir sudėkite į oro gruzdintuvę. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 7 minutes.
* Iškepusias lazdeles apibarstykite druska ir tarkuotu kietuoju sūriu. Valgykite su „Iki“ „Genujos“ pesto padažu.