Ingredientai
Alyvuogių aliejus
60 ml
Dižono garstyčios
15 g
Medus
15 g
Obuolių acto
30 ml
Vištienos šlaunelės
500 g
Miltų
100 g
Kiaušiniai
2 vnt.
Panko džiūvėsėliai
100 g
Avokadas
1 vnt.
Vyšninių pomidorų
100 g
„Iki“ salotų mišinys
60 g
Špinatai
20 g
Porcijos: 2
Gaminimo eiga
* Į maišytuvą supilkite aliejų, sudėkite garstyčias, „Iki“ medų, įpilkite acto, įberkite druskos ir viską išmaišykite.
* „Iki“ vištienos šlauneles apvoliokite miltuose, kiaušinių plakinyje ir paskiausiai – panko džiūvėsėliuose.
* Vištieną atsargiai dėkite į įkaitusį aliejų, kuriame kepkite (180 laipsnių) 10 minučių. Iškepusią šlaunelę perkelkite ant popierinio rankšluosčio – riebalams sugerti.
* Į indą berkite „Iki“ salotų lapus, „Iki“ špinatus, riekelėmis pjaustytą avokadą, perpus perpjautus vyšninius pomidoriukus. Ant viršaus uždėkite supjaustytą iškepusią vištieną. Ir apšlakstykite garstyčių bei medaus padažu. Užberkite skrudintų saulėgrąžų sėklų.