Sūrio lazdelės – tobulas užkandis vaišių stalui. Prie jų patiekite humusą, užtepėlę ar mėgstamą padažą. Gardžiąsias sūrio lazdeles valgykite tik visiškai atvėsusias.

Gaminimo eiga

* Inde (ranka ar kombainu) išsukite minkštą sviestą, kol taps purus ir pabals.

* Tada berkite smulkia tarka sutarkuotą sūrį, išsukite. Berkite čiobrelį, druską, pipirus, miltus ir išsukite iki vientisos masės.

* Gautą tešlą ranka perminkykite ir įsukę į maistinę plėvelę padėkite į šaldytuvą 30 minučių atvėsti.

* Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite 0,5 centimetro storio tešlą ir supjaustykite lazdelėmis.

* Šias dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 175 laipsnių orkaitėje 22 minutes.

* Visiškai atvėsusias sūrio lazdeles patiekite su savo mėgstamu padažu.