Ingredientai
Neabejotinai keptų ryžių su daržovėmis ragavote azijietiškos virtuvės restorane, tačiau šį patiekalą nesudėtinga pasigaminti ir namuose. Nustebsite, kaip viskas paprasta. Keptus ryžius su daržovėmis valgykite vienus ar patiekite prie vištienos ar kiaulienos patiekalų.
Gaminimo eiga
* Į pasūdytą verdantį vandenį sudėklite 2 „Clever“ ilgagrūdžių ryžių pakelius ir virkite 18–20 minučių.
* Indelyje sumaišykite sojų padažą, medų ir „Sriracha“ padažą.
* Paruoškite daržoves: morkas supjaustykite mažais kubeliais, česnaką – smulkiais griežinėliais.
* Inde išplakite kiaušinius.
* Keptuvėje pakaitinkite aliejų, suberkite morkas, pagardinkite jas druska. Morkoms pakepus, suberkite česnaką, nusunktus „Billa“ konservuotus kukurūzus, šaldytus žirnelius. Daržovėms suminkštėjus supilkite jas į indą.
* Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir supilkite kiaušinių plakinį, pabarstykite druska ir pipirais. Kiaušinienę maišykite ir suberkite į ją pakepintas daržoves. Išmaišykite.
* Ten pat į keptuvę supilkite išvirusius ryžius, apipilkite juos paruoštu sojos padažu. Gerai išmaišykite.
* Patiekdami ryžius su daržovėmis papuoškite krapų šakelėmis.