Ingredientai
Porcijos: 4
Tokios fokačijos tikrai dar nesate ragavę. Ypatingą skonį kuria traškus čederio sūris, po kuriuo slepiasi dešros griežinėliai. Kaip tokią fokačiją iškepti, demonstruoja virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks.
Gaminimo eiga
* Į keptuvę suberkite tarkuotą čederio sūrį ir kepkite, kol išsilydęs jis ims skrusti.
* Tada ant sūrio sudėkite griežinėliais pjaustytą saliamio dešrą, o ant viršaus – fokačija duoną. Lengvai ir atsargiai spustelkite ranka, kad sluoksniai susijungtų. Po poros minučių nukelkite keptuvę nuo ugnies.
* Ant keptuvės uždėkite lentutę ir išverskite užkepėlę ant jos. Užtarkuokite kietojo sūrio, užbarstykite smulkiai pjaustyto laiškinio česnako.