Kroketai – puikus būdas paįvairinti pietų ar užkandžių stalą. Juos galite pateikti kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies patiekalų, o taip pat – padėti ant užkandžių stalo. Kroketai skanūs tiek karšti, tiek atvėsę.

Gaminimo eiga

* Nuluptas bulves supjaustykite kubeliais ir suberkite į pasūdytą vandenį. Virkite 20 minučių.

* Į virtas bulves įmuškite kiaušinį, įberkite miltų, bulvių prieskonių ir bulvių grūstuvu sugrūskite.

* Aliejumi pateptomis rankomis imkite bulvių masės gabaliuką, išplokite, į jo vidų įdėkite mocarelos gabaliuką ir formuokite maždaug 40 g rutuliukus.

* Rutuliukus apvoliokite miltuose, paskui – kiaušinio plakinyje, galiausiai – panko džiūvėsėliuose.

* Kroketus virkite iki 170 laipsnių įkaitintame aliejuje 5 minutes.

* Išvirusius iki rudai auksinės spalvos rutuliukus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų perteklinius riebalus.

* Ant viršaus užbarstykite tarkuoto kietojo sūrio ir patiekite.