Ingredientai
Bulvių
400 g
Kiaušinis
1 vnt.
Miltų
8 v. š.
Bulvių prieskoniai
2 v. š.
Mocarelos sūris
15 g
Panko džiūvėsėliai
1 sauja
Kiaušinio plakinys
1 vnt.
Porcijos: 2
Gaminimo eiga
* Nuluptas bulves supjaustykite kubeliais ir suberkite į pasūdytą vandenį. Virkite 20 minučių.
* Į virtas bulves įmuškite kiaušinį, įberkite miltų, bulvių prieskonių ir bulvių grūstuvu sugrūskite.
* Aliejumi pateptomis rankomis imkite bulvių masės gabaliuką, išplokite, į jo vidų įdėkite mocarelos gabaliuką ir formuokite maždaug 40 g rutuliukus.
* Rutuliukus apvoliokite miltuose, paskui – kiaušinio plakinyje, galiausiai – panko džiūvėsėliuose.
* Kroketus virkite iki 170 laipsnių įkaitintame aliejuje 5 minutes.
* Išvirusius iki rudai auksinės spalvos rutuliukus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų perteklinius riebalus.
* Ant viršaus užbarstykite tarkuoto kietojo sūrio ir patiekite.