Ingredientai
Šilti orai ir kiaulienos sprandinės šašlykas – amžinas vasaros ir atostogų palydovas. Šįkart virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks prie šašlykų siūlo pasigaminti jogurtinį tzatziki padažą. Patikėkite – tokių šašlykų norėsite dar ir dar.
Gaminimo eiga
* „Iki“ „Grill party“ kiaulienos sprandinės šašlyką suverkite ant iešmų.
* Agurką nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka. Supilkite į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų sultys. Užberkite druskos ir palikite 10 minučių.
* Į tarkuotus agurkus suberkite smulkintą česnaką, smulkintus krapus, sudėkite jogurtą, užberkite maltų pipirų, užtarkuokite vieno laimo žievelės, išspauskite pusę laimo sulčių ir išmaišykite.
* Kiaulienos sprandinės šašlykus kepkite ant įkaitinto grilio. Pavartykite, kad apkeptų iš visų pusių.
* Iškepusį šašlyką perkelkite ant lavašo, užbarstykite smulkintų svogūnų laiškų ir patiekite su tzatziki padažu viename indelyje bei „Iki“ „Grill party“ kečupu kitame.