Ingredientai
Kalafioras
1 vnt.
Alyvuogių aliejus
30 ml
Balzaminis actas
100 ml
Halumio sūris
200 g
Čili pipiras
1 vnt.
Porcijos: 2
Receptų iškyloms niekada nebus per daug, tad virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi kalafiorų iešmeliais. Šis patiekalas ypač patiks tiems, kas dėl kažkokių priežasčių nenori ar negali valgyti mėsos. Traškių kalafiorų iešmelis su gardžiu sūriu tikrai paįvairins stalą.
Gaminimo eiga
* Kalafiorą išskirstykite žiedynais.
* Ant kalafioro žiedynų užpilkite aliejaus, balzaminio acto, užberkite druskos ir išmaišykite.
* Sūrį supjaustykite maždaug tokiais pat gabaliukais kaip ir kalafioro žiedynai.
* Ant iešmelių verkite kalafioro žiedynus pakaitomis su sūrio gabaliukais ir kepkite ant grilio. Pavartykite, kad apkeptų iš visų pusių. Apkeptą pusę patepkite balzaminiu actu.
* Iškepusius kalafioro iešmelius apšlakstykite balzaminiu actu, apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais ir čili pipiru bei kepintomis sezamo sėklomis ir ragaukite.