Ingredientai
Saldžioji paprika
1 vnt.
Cukinija
1 vnt.
Kiaušinis
1 vnt.
Šaltas vanduo
125 ml
Kukurūzų krakmolas
10 g
Miltų
125 g
Porcijos: 3
Šis patiekalas – daržovės tešloje – gali tapti puikiu užkandžiu ar garnyru prie žuvies, vištienos ar mėsos patiekalų. Nepervirtos daržovės yra išlaikiusios skonį ir traškumą. Daržovės tešloje skanios tiek šiltos, tiek atvėsusios.
Gaminimo eiga
* Papriką, cukiniją supjaustykite lazdelėmis.
* Dubenyje išsukite kiaušinį, įpilkite vandens, išmaišykite. Įberkite kukurūzų krakmolo, miltų, druskos ir išmaišykite.
* Į gautą tešlą supilkite pjaustytas daržoves ir išmaišykite.
* Įkaitinkite aliejų iki 200 laipsnių ir virkite daržoves 3 minutes. Ištraukę perkelkite ant popierinio rankšluosčio, kad nutekėtų riebalai.
* Daržoves apibarstykite rūkytos paprikos milteliais ir patiekite.