Ingredientai
Prinokę pomidorai
3 vnt.
Šalotinis svogūnas
1 vnt.
Mocarelos sūris
50 g
Alyvuogių aliejus
30 ml
Balzaminio acto kremas
30 ml
Porcijos: 2
Sveiko ir pikantiško skonio pomidorų karpačio receptas pravers panorus gaivaus ir lengvo užkandžio. Galite jį patiekti prie sumuštinių, prie mėsos patiekalų, tačiau galima valgyti ir vieną. Pomidorų karpačio – ir greitai paruošiama, ir labai gardu.
Gaminimo eiga
* Pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais. Taip pat supjaustykite ir svogūną.
* Pomidorų griežinėlius išdėliokite lėkštėje vienu sluoksniu, ant viršaus – svogūnų.
* Tada paplėšykite mocarelos sūrio ir padėliokite jo ant daržovių. Apibarstykite druska, pipirais, smulkintu laiškiniu svogūnu.
* Puoškite šviežio baziliko lapeliais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, balzaminio acto kremu ir skanaukite.