Ingredientai
Pomidoras
1 vnt.
Laiškinis svogūnas
10 g
Sezamo sėklos
10 g
Alyvuogių aliejus
20 ml
Sojų padažas
20 ml
Ilgavaisis agurkas
1 vnt.
Porcijos: 2
Lašišos tartaras su agurkais – lengvas patiekalas, tiksiantis bet kokiam valgymui. Pusryčiams, pietums ar vakarienei patiektas toks užkandis leis mėgautis įvairiais skoniais. Lašišos tartarą su agurkais patiekite vėsų.
Gaminimo eiga
* „Iki“ sūdytos atlantinės lašišos filė nuimkite nuo odos ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Suberkite į indą.
* Ten pat suberkite gabaliukais pjaustytą pomidorą, smulkintą laiškinį svogūną, sezamo sėklas, supilkite aliejų, sojų padažą ir išmaišykite.
* Agurką supjaustykite apie 5 mm storio griežinėliais ir ant jų šaukštu uždėkite lašišos tartaro.
* Patiekdami dar apibarstykite sezamo sėklomis, puoškite krapo šakele ir skanaukite.