Ingredientai
Kriaušės
500 g
Vandens
1 l
Čiobrelis
5 g
Cukraus
200 g
Cinamono
5 g
Vanilės ankštis
1 vnt.
Sausainių trupiniai
10 g
Balzaminis actas
10 ml
Porcijos: 3
Patiekite svečiams virtas kriaušes su pistacijų ledais ir komplimentų neatsiginsite. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi restorano verto deserto receptu. Neabejokite – paragavę virtų kriaušių su pistacijų ledais visi liks maloniai nustebę.
Gaminimo eiga
* Kriaušes nulupti, perpjauti perpus, išimti sėklalizdžius.
* Į puodą įpilti vandens, įmesti čiobrelio šakeles, suberti cukrų, cinamoną, įmesti vanilės ankštį. Išmaišyti ir užvirinti.
* Į puodą dėti kriaušių puseles ir virti apie 20 minučių.
* Virtas kriaušių puseles patiekti su sausainių trupiniais, pistacijų ledais. Kriaušes apšlakstyti balzaminiu actu, ledus apibarstyti lazdynų riešutais ir dekoravus čiobrelio lapeliais skanauti.