Ingredientai
Raudonasis svogūnas
50 g
Česnakas
2 skiltelės
Smulkinta kiauliena
250 g
Kumino sėklos
5 g
Picų tešla
400 g
Porcijos: 2
Virtus chinkalius žino visi kartvelų virtuvės gerbėjai, o štai keptų chinkalių receptu dalijasi virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks. Nuostabus patiekalas tikrai nepaliks abejingų. Mėgaukitės keptais chinkaliais tiek pietų ar vakarienės, tiek vakarėlių metu.
Gaminimo eiga
* Į smulkintą kiaulieną suberkite smulkintus česnaką, svogūną, laiškinį svogūną, aitriųjų paprikų dribsnius, kumino sėklas ir druską. Viską išmaišykite. Atidėkite.
* Iš picų tešlos žiedu išspauskite apskritimus. Juos lengvai pakočiokite.
* Į tešlos apskritimo vidurį dėkite kiaulienos ir užraitykite būsimą chinkalį.
* Gautus chinkalius dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 190 laipsnių orkaitėje 15 minučių. Iškepusiems leiskite minutę kitą pastovėti ir skanaukite.