Ingredientai
Porcijos: 2
Kepti batatai puikiai tiks pietums ar vakarienei. Ypač skanu šį patiekalą valgyti su graikiško jogurto pagardu. Jo uždėkite ant kepto batato puselės ir skanaukite.
Gaminimo eiga
* Batatus perpjaukite perpus ir pjovimo vietoje paviršių supjaustykite rombais.
* Į kepimo popieriumi išklotą skardą įpilkite aliejaus – kad būtų kiekvienai batato puselei.
* Padėliokite rozmarino šakelių, užberkite druskos ir ant viršaus uždėkite batatų puseles – perpjauta dalimi žemyn.
* Kepkite batatus 180 laipsnių orkaitėje 25 minutes.
* Kol kepa, paruoškite pagardą – graikišką jogurtą išmaišykite su smulkintais krapais ir sezamo pasta bei tarkuota citrinos žievele.
* Iškepusius batatus patiekite su jogurto kremu, apibarstykite kepintomis moliūgų sėklomis ir krapų šakelėmis.