Ingredientai
Žaliosios alyvuogės
30 g
Kietasis sūris
10 g
Raudonėlis
5 g
Balzaminis actas
10 g
Alyvuogių aliejus
15 g
Čiabata duona
1 vnt.
Rengiant vakarėlį ar užklupus netikėtiems svečiams visada pravers alyvuogių ir saulėje džiovintų pomidorų užtepėlė. Vos 5 minutės – ir ant stalo padėsite gardų užkandį. Riekeles su alyvuogių ir saulėje džiovintų pomidorų užtepėle galite patiekti ir pusryčiams.
Gaminimo eiga
Susmulkintas alyvuoges ir saulėje džiovintus pomidorus suberkite į indą, užtarkuokite kietojo sūrio, įberkite raudonėlio, įpilkite balzaminio acto, alyvuogių aliejaus ir viską išmaišykite. Apibarstykite laiškiniu česnaku.
Čiabatą duoną supjaustykite riekelėmis ir paskrudinkite ant aliejumi pateptos keptuvės.
Ant skrudintas čiabatos riekelių dėkite alyvuogių ir saulėje džiovintų pomidorų užtepėlės ir neškite į stalą.