Obuolių pyragų sezonas jau prasidėjo, tad gaudykite apversto karamelizuotų obuolių skanėsto receptą. Toks kepinys – daugeliui yra vienas mėgiamiausių. Apverstą obuolių pyragą ragaukite vos jam pravėsus.

Gaminimo eiga

  • Obuolius nulupkite, perpjaukite perpus, išimkite sėklalizdžius ir užapvalinkite kampus.

  • Į sausą keptuvę, kurią tinka dėti ir į orkaitę, supilkite cukrų, kaitinkite ir maišykite, kol cukrus ištirps. Tada į ją suberkite sviestą ir išsukite.

  • Į gautą karamelę sudėkite obuolių puseles perpjautomis pusėmis į viršų ir ant viršaus užklokite sluoksniuotos tešlos lakštą.

  • Kraštus apspauskite, tešlą keliose vietose įpjaukite ir patepkite kiaušinio plakiniu.

  • Kepkite pyragą 180 laipsnių orkaitėje 30 minučių. Iškepusį pyragą apverskite ir skanaukite.