Trapios tešlos bandelės su obuoliais taps puikiu užkandžiu prie kavos ar arbatos. Taip pat tiks neštis į darbą ar įdėti į mokinio pietų dėžutę. Tokių gardžių bandelių su obuoliais niekas neatsisakys.

Gaminimo eiga

  • Obuolius nulupkite, perpjaukite perpus, išgremžkite sėklalizdžius ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Supilkite į puodą.

  • Ten pat įberkite cinamono, įpilkite klevų sirupo ir maišydami pakaitinkite.

  • Iš sluoksniuotos tešlos žiedu išspauskite apskritimus.

  • Pusę jų sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, uždėkite po šaukštelį kitą troškintų obuolių.

  • Kraštelius patepkite kiaušinio plakiniu ir uždenkite kitu apskritimu. Kraštus lengvai apspauskite.

  • Viršų patepkite kiaušinio plakiniu, pabarstykite cukrumi.

  • Viršuje padarykite nedideles įpjovas, kad būtų kur garams išeiti, ir kepkite bandeles su obuoliais 180 laipsnių orkaitėje 20 minučių.

  • Iškepusioms bandelėms leiskite kiek atvėsti ir skubėkite ragauti, kol šiltos.