Ingredientai
Ruošdami šiuos pusryčius – batatų kepsnelius su virtais kiaušiniais – turėsite pasistengti, bet galime patikinti: bus dieviškai skanu! Šis patiekalas itin tinka lėtiems pusryčiams. Batatų kepsnelius su kiaušiniu valgykite karštus.
Gaminimo eiga
* Nulupkite ir sutarkuokite batatus burokine tarka.
* Sutarkuotus batatus perplaukite šaltu vandeniu kelis kartus – taip atsikratysite perteklinio krakmolo ir kepsneliai bus traškesni. Gerai nugręžkite vandenį ir sudėkite batatus i dubenį.
* Ten pat įmuškite 2 kiaušinius, įberkite maltos paprikos, bulvių prieskonių bei druskos su pipirais. Gerai išmaišykite.
* Kepkite keptuvėje: dėkite po šaukštą masės, bet neperpildykite keptuvės.
* Apskrudus abiems pusėms ant kiekvieno kepsnelio dėkite po kubelį sviesto ir dėkite toliau kepti į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepkite apie 10 min.
* Puode užvirkite vandenį su actu. Kiaušinius atsargiai įmuškite į atskirus indelius. Padarykite vandenyje sūkurį ir atsargiai vieną po kito įleiskite kiaušinius.
* Virkite apie 1-2 minutes, po virimo nusausinkite ir apibarstykite druska ir pipirais.
* Supjaustykite pomidorą ir avokadą griežinėliais.
* Iškepkite šoninę.
* Į lėkštę pirmiausia dėkite batatų kepsnelį kaip pagrindą, ant viršaus – pomidorą, avokadą, šoninę ir pabaigoje – kiaušinį.