Ingredientai
Bulvių spurgos su sūriu – tik kelių ingredientų reikalaujantis užkandis arba garnyras prie pagrindinio patiekalo. Šis patiekalas nustebins draugus ir artimuosius – gaminkite įvairiomis progomis. Bulvių spurgos su sūriu patiekite, kol karštos.
Gaminimo eiga
* Paruoškite spurgų masę. Supjaustykite bulves smulkiais kubeliais. Suberkite į verdantį, pasūdytą vandenį ir virkite 20 minučių.
* Išvirusias gerai nukoškite, kad neliktų vandens. Dėkite į dubenėlį, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, druską ir pipirus. Grūstuve viską gerai sumaišykite iki vientisos masės.
* Įdarykite spurgas sūriu. Supjaustykite sūrį 2 cm kubeliais. Pasitepę rankas aliejumi iš bulvių tešlos formuokite 30 g kamuoliukus. Į jų vidurį dėkite sūrį ir formuokite kuo apvalesnius kamuoliukus.
Apvoliokite spurgas sezamo sėklose, kad tolygiai pasidengtų.
* Kepkite spurgas. Įkaitinkite aliejų prikaistuvyje arba gruzdintuvėje iki 180 laipsnių Celsijaus.
* Atsargiai kiaurasamčiu įleiskite spurgas, neperpildykite puodo. Kepkite 4-5 minutes iki auksinės, rudos spalvos.
* Atsargiai išimkite ir nusausinkite ant popierinio rankšluosčio. Pabarstykite druska ir pipirais.
* Pagaminkite padažą. Dubenėlyje sumaišykite terijakio padažą ir majonezą. Spurgas patiekite, kol dar karštos.
* Atvėsusias laikykite šaldytuve, suvyniotas į maistinę plėvelę iki 2-3 dienų.