Ingredientai
Miltai
150 g
Kepimo milteliai
5 g
Saulėgrąžų aliejus
15 ml
Verdantis vanduo
250 ml
Cukrus
55 g
Maltas cinamonas
2 a. š.
Aliejus virimui
1 šlakelis
Porcijos: 3
Jei reikėtų paminėti ispanišką desertą, visi prisimintų ispaniškas čiuras. Retas kas gali atsispirti šiam riebaluose virtam ir gausiai cukrumi padengtam desertui. Norint paragauti gardžiųjų čiurų nebūtina vykti į Ispaniją – išsikepkite jų patys.
Gaminimo eiga
Į miltus supilkite kepimo miltelius, saulėgrąžų aliejų ir verdantį vandenį. Išmaišykite. Kiek atvėsusią masę sudėkite į konditerinį maišelį.
Plačiame inde paskleisite cukrų, užberkite cinamono ir išmaišykite.
Į įkaitintą aliejų spauskite norimo ilgio čiuras.
Išvirusias sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius, o tada perkelkite į talpą su cukrumi ir juo gausiai apibarstykite čiuras.
Patiekite su šokoladiniu kremu arba skanaukite vienas.