Jei jums patinka grybai, vien nuo šios grybų sriubos vaizdo ir kvapo jums ims kauptis seilės. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks demonstruoja, kaip išsivirti sriubą iš dviejų rūšių grybų. Grybų sriubą patiekite, kol karšta.

Gaminimo eiga

  • Voveraites perpjaukite išilgai, šitakio grybus – į kelias dalis.

  • Grybus suverskite į puodą, užberkite druskos ir šiek tiek apkepkite ant nedidelės ugnies.

  • Ten pat suberkite smulkintą česnaką, pusžiedžiais pjaustytą porą. Pamaišykite.

  • Įmeskite į puodą gabaliuką sviesto, kelias čiobrelio šakeles, suberkite sutrupintą vištienos sultinio kubelį, pamaišykite.

  • Galiausiai suberkite kubeliais pjaustytą saldžiąją bulvę.

  • Į puodą įpilkite vandens, išmaišykite, leiskite užvirti.

  • Išvirusią sriubą pilstykite į dubenėlius, gardinkite laiškinio svogūno juostelėmis ir nieko nelaukdami mėgaukitės nuostabaus skonio rudeniška sriuba.