Japoniškas sūrio pyragas itin patiks mėgstantiems drėgnus ir purius desertus. Lengvas ir tiesiog tirpstantis burnoje, o kaip jį pagaminti, demonstruoja virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks. Japonišką sūrio pyragą valgykite visiškai šiam atvėsus.

Gaminimo eiga

  • Baltąjį šokoladą ištirpinkite garų vonelėje ir sumaišykite su kreminiu sūriu ir kiaušinių tryniais.

  • Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir dalimis sumaišykite su baltojo šokolado mase.

  • Tešlą supilkite į atsegamą ir kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir šaukite į orkaitę. 10 minučių kepkite 170 laipsnių kaitroje, vėliau sumažinkite iki 160 ir kepkite dar 15 minučių. Japonišką sūrio pyragą palikite atvėsti orkaitėje. Tik tada pyragą išimkite iš kepimo formos.

  • Patiekite japonišką sūrio pyragą, aplietą pasiflorų minkštimu.