Ingredientai
Kvietiniai miltai
150 g
Kakavos milteliai
40 g
Kepimo soda
1 a. š.
Kepimo milteliai
1 a. š.
Sviestas
120 g
Cukraus
150 g
Kiaušiniai
2 vnt.
Vanilės ekstraktas
3 ml
Kreminis sūris
150 g
Sviestas
60 g
Vanilės ekstraktas
5 ml
Cukraus pudra
200 g
Porcijos: 3
Keksiukus kepame ir be progos, mat juos labai mėgsta vaikai. O jei dar – su ypatingo aukščio vanilinio kremo kepurėle! Išbandykite šiuos kakavinius keksiukus – įvertinimo sulauksite neabejotinai.
Gaminimo eiga
* Persijotus miltus, kakavą, kepimo miltelius ir sodą sumaišykite ir atidėkite į šoną.
* Sviestą ištrinkite su cukrumi, kiaušiniais, vanile ir išsukite kartu su sausais ingredientais. Jei masė per kieta, įpilkite šlakelį pieno ar vandens. Turite gauti blynų tirštumo tešlą.
* Ją supilkite į konditerinį maišelį ir pripildykite keksiukų formeles apie trečdalį jų tūrio. Kepkite keksiukus 180 laipsnių temperatūroje 18 minučių.
* Kremui skirtus kreminį sūrį, sviestą, vanilę ir cukraus pudrą sukite, iki kol gausite baltą masę. Ją dėkite į konditerinį maišelį ir puoškite keksiukus. Apibarstykite trupintomis liofilizuotomis braškėmis. Ir – skanaus!