Ingredientai
Sviestas
110 g
Cukraus
10 g
Kiaušinis
1 vnt.
Vanilės ekstraktas
5 ml
Kakavos milteliai
30 g
Kvietiniai miltai
60 g
Porcijos: 3
Gaminimo eiga
* Sviestą ištrinkite su cukrumi, kol masė pabals. Įmuškite kiaušinį, įpilkite vanilės ir išsukite.
* Į masę suberkite kakavą, miltus ir išsukite.
* Į nemažą skardą įtieskite kepimo popieriaus, patepkite jį sviestu. Sudėkite tešlą ir paskirstykite ją plonu sluoksniu. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje 8 minutes.
* Iškepusiam lakštui leiskite atvėsti, apipjaustykite kraštus ir padalinkite į 2 lygias dalis.
* Ant vieno lakšto dėkite mėgstamų ledų ir užklokite kitu kakavinio biskvito lakštu. Dėkite į šaldiklį ir palikite per naktį.
* Ištraukę apibarstykite kakavos milteliais, pjaukite ir mėgaukitės.