Kai nėra laiko, kai norisi lengvo, bet labai gardaus patiekalo, gaminkite kepintus brokolius su sūriu ir riešutais. Tai greitas ir itin paprastas receptas. O kad būtų dar paprasčiau, virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks parodys greitą būdą, kaip pasmulkinti brokolių žiedynus.

Gaminimo eiga

* Brokolį išskirstykite žiedynais ir šiuos dar perpjaukite į 2-4 dalis. O tai itin patogu ir lengva padaryti įpjovus kotelį ir tiesiog „perplėšus“ per pusę.

* Brokolius suberkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 3 minutes. Išėmę iš puodo perkelkite į indą su šaltu vandeniu ir ledukais – kad sustabdytumėte daržovių virimo laiką ir jos liktų traškios.

* Į įkaitintą keptuvę dėkite sviesto, šiam išsilydžius suberkite smulkintą česnaką, šviežio čiobrelio lapelius, pamaišykite.

* Ten pat į keptuvę suberkite ir visiškai atvėsusias brokolių galvutes, užberkite druskos, pamaišykite.

* Ant brokolių išspauskite laimo sulčių, užberkite kepintų žemės riešutų, pamaišykite.

* Ir galiausiai užtarkuokite kietojo sūrio. Nukelkite nuo ugnies.

* Patiekdami kepintus brokolius dar užtarkuokite kietojo sūrio ir mėgaukitės, kol patiekalas šiltas.