Kepti batatai puikiai tiks pietums ar vakarienei. Ypač skanu šį patiekalą valgyti su graikiško jogurto pagardu. Jo uždėkite ant kepto batato puselės ir skanaukite.

Gaminimo eiga

* Batatus perpjaukite perpus ir pjovimo vietoje paviršių supjaustykite rombais.

* Į kepimo popieriumi išklotą skardą įpilkite aliejaus – kad būtų kiekvienai batato puselei.

* Padėliokite rozmarino šakelių, užberkite druskos ir ant viršaus uždėkite batatų puseles – perpjauta dalimi žemyn.

* Kepkite batatus 180 laipsnių orkaitėje 25 minutes.

* Kol kepa, paruoškite pagardą – graikišką jogurtą išmaišykite su smulkintais krapais ir sezamo pasta bei tarkuota citrinos žievele.

* Iškepusius batatus patiekite su jogurto kremu, apibarstykite kepintomis moliūgų sėklomis ir krapų šakelėmis.