Ingredientai
„Mantinga“ bemielė sluoksniuota tešla
2 lapeliai
Lašišos filė
150 g
Citrinos žievelė
1 a. š.
Krapai
15 g
Kreminis sūris
120 g
Porcijos: 2
Tokius lašišos pyragaičius ruoškite ir šeimos pusryčiams ar vakarienei, ir vakarėliui. Tik nepatingėkite pagaminti iš didesnės ingredientų porcijos – lašišos pyragaičiai greitai dings nuo stalo.
Gaminimo eiga
* Dubenėlyje sumaišykite kreminį sūrį, kapotus krapus, citrinos žievelę, druską ir pipirus.
* Lašišos filė padalinkite į tris lygias dalis.
* Tešloje išpjaukite 9-10cm skersmens apskritimus. Į apskritimo vidurį dėkite šaukštą kreminio sūrio įdaro ir įspauskite lašišos gabalėlį. Patepkite kraštelius kiaušinio plakiniu.
* Dėkite ant viršaus antrą apskritimą ir kraštus užspauskite šakute.
Padenkite paviršių kiaušinio plakiniu.
* Kepkite pyragaičius 15-20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
* Iškepus leiskite šiek tiek atvėsti.