Ingredientai
Vanduo
1 l
Sviestas
110 g
Maskovado cukrus
50 g
Medus
125 g
Kiaušiniai
2 vnt.
Miltai
150 g
Kepimo milteliai
5 g
Cukraus pudra
5 g
Porcijos: 4
Medaus pyragas – tobulas desertas prie arbatos ar kavos puodelio. Minkštas, drėgnas ir purus pyragas yra itin turtingo skonio, tad abejingų niekada nepalieka. Sunkiausia dalis – išlaukti, kol medaus pyragas iškeps ir atvės.
Gaminimo eiga
Į karšto vandens vonelę sudėkite gabaliukais pjaustytą sviestą, suberkite cukrų ir supilkite medų. Maišykite, kol ištirps. Nuimkite nuo ugnies.
Kai pravės, į šį indą supilkite du gerai išplaktus kiaušinius.
Į masę įsijokite miltus, kepimo miltelius, išmaišykite ir supilkite tešlą į kepimo formą, pakratykite.
Kepkite medaus pyragą 140 laipsnių orkaitėje 50 minučių.
Iškepusį pyragą apibarstykite cukraus pudra, pjaukite ir skanaukite.