Medaus pyragas – tobulas desertas prie arbatos ar kavos puodelio. Minkštas, drėgnas ir purus pyragas yra itin turtingo skonio, tad abejingų niekada nepalieka. Sunkiausia dalis – išlaukti, kol medaus pyragas iškeps ir atvės.

Gaminimo eiga

  • Į karšto vandens vonelę sudėkite gabaliukais pjaustytą sviestą, suberkite cukrų ir supilkite medų. Maišykite, kol ištirps. Nuimkite nuo ugnies.

  • Kai pravės, į šį indą supilkite du gerai išplaktus kiaušinius.

  • Į masę įsijokite miltus, kepimo miltelius, išmaišykite ir supilkite tešlą į kepimo formą, pakratykite.

  • Kepkite medaus pyragą 140 laipsnių orkaitėje 50 minučių.

  • Iškepusį pyragą apibarstykite cukraus pudra, pjaukite ir skanaukite.