Itin maistingas patiekalas – salotos su bolivine balanda. Rekomenduojama norintiems maitintis sveikai, tačiau skaniai, taip pat – besirūpinantiems išlaikyti turimą svorį. Salotos su bolivine balanda – be galo gardžios.

Gaminimo eiga

  • Užvirkite vandenį ir suberkite bolivinės balandos kruopas. Pamaišykite.

  • Ilgavaisį agurką nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite smulkiais kubeliais, suberkite į dubenį.

  • Ten pat berkite smulkiai pjaustytą svogūną, nedideliais gabaliukais pjaustytus pomidorus, avokadą, griežinėliais smulkintas alyvuoges.

  • Paruoškite padažą: į alyvuogių aliejų supilkite austrių padažą, įspauskite citrinos sulčių, įberkite druskos ir išmaišykite.

  • Ant pjaustytų daržovių supilkite išvirusias ir atvėsusias bolivines balandas, užpilkite paruošto padažo ir išmaišykite.

  • Patiekdami salotas su bolivine balanda užberkite saulėgrąžų sėklų ir smulkinto laiškinio svogūno.