Ingredientai
Didelių pomidorų
4 vnt.
Mocarelos sūrio
250 g
Špinatų
1 sauja
Smulkintų migdolų
1 v. š.
Migdolų
40 g
Česnako skiltelės
1 vnt.
„Golden“ razinų
40 g
Alyvuogių aliejaus
60 ml
Čiobrelio šakelės
1 vnt.
Porcijos: 4
Idėja pietums ar vakarienei – mocarelos sūriu įdaryti pomidorai, kuriems paruošti tereikia orkaitės ir kelių nesudėtingų žingsnių.
Gaminimo eiga
1. Nupjaukite pomidorų viršūnėles, išskobkite vidų (kurį išsaugokite), įberkite druskos ir pipirų.
2. Migdolus, česnaką, razinas, išsaugotus pomidorų centrus gana smulkiai supjaustykite ir sudėkite į dubenėlį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, įberkite druskos, pipirų ir čiobrelio lapelių.
3. Į kiekvieną pomidorą dėkite plėšytą mocarelos sūrį, tuomet – pagamintą įdarą. Kepkite 160 °C temp. apie 30 min.
4. Ant iškepusių pomidorų suberkite špinatus, migdolus, paskaninkite druska.
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG