Ingredientai
Bazilikai (žali)
1 sauja
Kalendra
1 sauja
Petražolės
1 sauja
Česnako
3 skiltelės
Baltojo vyno actas
1 v. š.
Alyvuogių aliejus
150 ml
Sviestas
50 g
Špinatų lapelių
1 sauja
Porcijos: 2
Pupeles su žolelių aliejumi galite valgyti viena, galite patiekti prie kepto kiaušinio ar kaip garnyrą prie mėsos patiekalo. Pupeles su žolelių aliejumi patiekite dar šiltas.
Gaminimo eiga
* Žoleles, česnaką, actą, aliejų ir druską sudėkite į trintuvą ir sutrinkite.
* Keptuvėje išlydykite sviestą ir jame pakepinkite nukoštas pupeles apie 5 min. Pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite špinatų lapelius ir gerai išmaišykite.
* Apkeptas pupeles su špinatais dėkite į indą ir gausiai apšlakstykite žolelių aliejumi.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG